Activiteiten-agenda

Aankomende activiteiten voor leden en geinteresseerden

Woensdag 11 oktober – Aziatische hoornaar
Leontine Uithof van de NBV komt op 11 oktober naar Zwolle om te vertellen wat imkers en de NBV-afdelingen kunnen doen tegen het oprukken van de invasieve Aziatische hoornaar.

Wat moet je beslist weten? Wat kunnen we doen? En wat zijn de gevolgen van de opkomst van deze exoot? Leontine en Erol vertellen je er alles over en laten zien hoe je zelf hoornaars kunt vangen bij je stal.

Woensdag 11 oktober – 19:30 uur – Schellerhoeve

Woensdag 22 november – Marktplaats
Koopjeshoek bij de Bijenvereniging! Imkeren kan een dure hobby zijn, en iedereen heeft wel spullen die hij of zij niet meer nodig heeft of juist zoekt.

Op 22 november sprokkel je alles voor het nieuwe seizoen weer bij elkaar. De vereniging verkoopt onder meer kasten en voorlichtingsmateriaal. En je mag alles wat je zelf wil verkopen meenemen naar de Schellerhoeve. Wij zorgen voor stickers waar je naam en prijs op kunt zetten. En natuurlijk voor een hapje en een drankje!

Woensdag 22 november – 20:00 uur – Schellerhoeve

Zaterdag – 16 december – Kerst
Ook dit jaar gaan we het jaar fijn afsluiten met kaarsen trekken, kaarsen rollen, kaarsen versieren en een lekker hapje en drankje. Op zaterdag 16 december sluiten we aan bij de kerstmarkt van de Schellerhoeve die is gepland van 13.00 – 16.00 uur. Dit is zeker voor imkers met kinderen altijd een leuke, gezellige activiteit.

Zaterdag 16 december – 13.00 – Schellerhoeve

Woensdag 17 januari – Filmavond
Vorig jaar was de filmavond een succes, met een vertoning van de documentaire Honeyland.

Ook dit jaar organiseren we weer een filmavond. Wij zorgen voor een goede film, uiteraard gerelateerd aan het thema bijen en natuur. Uiteraard is er voor of na nog voldoende tijd om met elkaar bij te kletsen.

Woensdag 17 januari – 19:30 uur – Schellerhoeve

Woensdag 28 februari – ALV
Tijdens de vorige ALV heeft het bestuur een aantal duidelijke keuzes gemaakt en onder meer aangekondigd dat er een omafhankelijke kascommissie mee mag gaan kijken in de financiele keuken van de vereniging. Ook kunnen leden stemmen over nieuwe bestuursleden.

We zorgen daarnaast voor voldoende gelegenheid elkaar te zien en te spreken. We hopen dat alle leden erbij kunnen zijn!

Woensdag 28 februari – 20:00 uur – Schellerhoeve

Woensdag 20 maart – Begin(ners)-avond
Het nieuwe seizoen is alweer begonnen, maar hoe zat het ook alweer? Wanneer plaats je de eerste honingkamer en hoe voorkom je zwermen?

Een interactieve avond voor het begin van het seizoen, waarbij prijzen vallen te verdienen voor de meest briljante vraag en het het meest briljante antwoord. De bijeenkomst is gericht op de minder ervaren imker, ook van buiten onze vereniging. En ook de ervaren imker is van harte welkom om zijn kennis te delen. Het bestuur heeft vragen bedacht om te beantwoorden en zorgt voor demonstratiemateriaal. Dus duik in de boeken en tot ziens.

Woensdag 20 maart – inloop vanaf 19:30 uur – Schellerhoeve